WIN | 3 x PREMIER GRAND CRU WIJN t.w.v. minstens € 390 euro

Een Kerstdiner om nooit meer te vergeten? Tel af naar de feestdagen met 12 Nights of Wine en maak kans op een zeer exclusieve fles Premier Grand Cru wijn!

Een Kerstdiner is pas echt compleet met een goede fles wijn. En dit jaar serveer jij er misschien wel één waar menig wijnliefhebber en -kenner van heeft gedroomd…

We hebben 3 zeer exclusieve Franse wijnen uit de schatkamer van onze wijnkelder geselecteerd.

Plaats jij tussen 1 oktober en 21 december 2020 een bestelling op onze website? Dat maak je automatisch kans op een van die peperdure flessen wijn.  Op 21 december maken wij de winnaars bekend via onze website en social media kanalen. De winnaars krijgen natuurlijk persoonlijk bericht. De algemene voorwaarden vind je hier.

  1. Chateau Lafite Rotschild 2001 (t.w.v. € 677)

Château Lafite Rothschild is een van de meest gerenommeerde en tevens een van de grootste wijnhuizen in de Médoc. Dit wijnhuis produceert over de hele wereld bekende prestigieuze en verzamelbare wijnen en is geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé. De familie Lafite Rothschild produceert sinds 1868 wijn in Bordeaux. Al zes generaties hebben ze het prachtige landschap leren kennen en de unieke eigenschappen van de wijnstokken van elke appellatie weten te begrijpen. 

De diepe, verzadigde paarse kleur van de Lafite Rothschild uit 2001 gaat vergezeld met verse tabak tonen vermengd met bramen en zoete, rode en zwarte bessen, pruimen en ceder. Deze blend van 86,5% Cabernet Sauvignon en 13,5% Merlot is een klassiek voorbeeld van Lafite. Uiterst elegant, medium-bodied, met intense concentratie, rijkdom en zoete tannine.

 

  1. Chateau Cheval Blanc 2001 Saint Emillion (t.w.v. €530,-)
    Het wijnhuis Chateau Cheval Blanc in Saint-Émilion, op de rechteroever van de Bordeaux, is wereldberoemd en staat bekend om haar topwijnen. In 1954 ontving het chateau de prestigieuze, hoogst mogelijke onderscheiding ‘Premier Grand Cru Classé A’ en heeft deze tot op de dag van vandaag behouden.

Met een fijne balans en een prachtige textuur, bevat deze 2001 vintage kwaliteiten die bijzonder gewaardeerd worden door het château-wijnbereidingsteam: fris, soepel, uitbundige en bevredigende fruitigheid en elegante complexiteit.. Hoewel aroma’s van rood fruit de overhand hebben, toont het zeer intense boeket ook tonen van bramen, zwarte bessen, tabak en viooltjes, evenals subtiele hints van eikenhout. De wijn begint vrij wijnachtig in de mond en vertoont vervolgens een fijne balans en structuur met veel body. De smaken van zwart fruit, truffel en viool begeleiden de rijke, zijdeachtige textuur. De wijn is opmerkelijk evenwichtig en het eikenhout is zeer goed geïntegreerd. Verder is de afdronk vrij lang en heerlijk fris.

 

  1. Chateau Mouton Rothschild (t.w.v. 390 euro)

Een legendarisch wijnhuis in Pauillac, wijnhoofdstad van de Médoc, dat niet alleen bekend staat om de kwaliteit van haar wijnen. Sinds 1945 wordt het etiket van elke vintage ontworpen door een bekende kunstenaar. Zo werd bijvoorbeeld het etiket in 1973, toen het chateau werd gepromoveerd van de 2e naar de 1e Grand Cru Classé, ontworpen door Picasso. Sinds deze ondenkbare aanpassing aan de classificatie uit 1855 (de enige ooit gedaan) luidt het motto: Premier je suis, second je fus, Mouton ne changé (Eerste ben ik, tweede was ik, Mouton is nooit veranderd).

De wijn is diep gekleurd en aantrekkelijk paarsrood. De neus toont aroma’s van zwart fruit, zwarte bes, leer en mineralen, terwijl intensere, eikenachtige tonen verschijnen bij het decanteren, samen met een vleugje mokka.

De zuivere en goed gestructureerde aanzet vertoont een mooie, verzuurde frisheid die een hoogwaardige textuur inluidt. Krachtige en soepele tannines ondersteunen een smaak van verrassend volume en diepte, wat leidt tot een krachtige en elegante afdronk.

Het label is gemaakt door de Mexicaanse kunstenaar Rufino Tamayo. In 1990 beloofde hij een etiket voor Mouton Rothschild te ontwerpen. Echter, overleed hij in 1991. In 1998 kreeg het wijnhuis toch een kunstwerk van de familie van de kunstenaar.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.